Ads Top

Energieleverancier Powerpeers biedt vanaf nu 100% groen gas aan

Energieleverancier Powerpeers biedt voortaan 100% groen gas aan als duurzaam alternatief voor aardgas.

Groen gas is nieuw op de energiemarkt en een belangrijke stap binnen de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar energie zoals wind en zon.

Groen gas bestaat uit natuurlijk afval zoals koeienmest, slib en gft-afval. Door dit afval te vermengen en te vergisten ontstaat biogas. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd en gedroogd, wat ook wel ‘opwaarderen’ wordt genoemd. Hierna is het groen gas. Dit is in gebruik volledig CO2-neutraal en kan door de bestaande leidingen stromen, waardoor er in huis geen aanpassingen nodig zijn.

Tijdens de productie van groen gas komt nog steeds CO2 vrij, wel is dit vijftig tot negentig procent minder dan bij aardgas. Er worden geen bomen gekapt voor het groene gas en ook wordt er geen hout gebruikt in het proces, hooguit resthout van snoeiafval. Daarnaast garandeert Powerpeers de duurzaamheid en kwaliteit van het groene gas met het NTA 8080-certificaat; dit betekent dat het gebruikte afval voldoet aan de strenge eisen van duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.