Ads Top

Zeven op de tien Nederlanders: regering moet veel meer doen aan energietransitie

Volgens 69 procent van de Nederlanders moet de Nederlandse regering veel meer doen op het gebied van de energietransitie. Dit blijkt uit onderzoek van de duurzame stroom coöperatie Windunie onder 1.024 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.

Ook de huidige kabinetsformatie biedt weinig hoop. Zo vreest maar liefst 57 procent van de ondervraagden dat ook een nieuw kabinet te weinig gaat doen aan die energietransitie.

De problemen lijken vooral politiek van aard. Zo vindt maar liefst 72 procent van de respondenten dat de Nederlandse regering een onduidelijk beleid voert op het gebied van de energietransitie.

Behalve verantwoordelijk voor onduidelijk beleid is de overheid volgens 64 procent van de ondervraagden te veel bezig met economische belangen op de korte termijn, waardoor zij de overgang naar duurzame energie belemmert.

Ten slotte is 54 procent van de ondervraagden van mening dat de overheid de energietransitie niet serieus neemt. De energietransitie dreigt te stagneren vanwege een gebrek aan regie van de landelijke overheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.