Ads Top

'Energiebedrijven moeten stopzetting contracten terugdraaien'

De Consumentenbond heeft DGB Energie en Enstroga gesommeerd om de eenzijdige stopzetting van energiecontracten terug te draaien. Het beëindigen van de vaste contracten zou in strijd zijn met de wet en de eigen algemene voorwaarden.

De bond kreeg tientallen klachten over de twee energiebedrijven. DGB Energie wil de vaste contracten beëindigen omdat klanten niet betaald zouden hebben of omdat ze niet zouden betalen met automatische incasso. Andere klanten krijgen een opzegging vanwege de gestegen energieprijzen.

Enstroga wil lopende contracten openbreken vanwege de gestegen energieprijzen. Als klanten daar niet mee akkoord gaan, beëindigt het bedrijf simpelweg het contract.

Onbestaanbaar, vindt de Consumentenbond: 'De energieleveranciers zijn een verplichting aangegaan en daar hebben ze zich aan te houden.'

De Consumentenbond heeft DGB Energie en Enstroga om opheldering gevraagd en de bedrijven gesommeerd de beëindiging van de contracten per direct terug te draaien. Zij moeten hun klanten hier proactief over informeren en alle geleden schade vergoeden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.