Ads Top

Warmteprojectentool brengt partijen en kennis samen bij energietransitie

Gemeenten, woningcorporaties en de warmtebranche hebben de handen vol aan de energietransitie, waarbinnen collectieve warmtesystemen een belangrijke pijler vormen. Stichting Warmtenetwerk heeft daarom de Warmteprojectentool ontwikkeld, in samenwerking met Talent voor Transitie.

Dit hulpmiddel brengt partijen samen en bundelt alle beschikbare data. Nieuwe initiatieven kunnen zo leren van bestaande om tot een juiste keuze te komen.
 
Op dit moment zijn er al bijna 400 aangesloten warmtenetten in Nederland. Grote en kleinere netten die worden gevoed vanuit verschillende hoofdbronnen, met verschillende temperatuurniveaus. Voor verschillende situaties zijn er verschillende mogelijkheden voor (collectieve) warmtevoorziening. Er is behoefte aan een tool waarmee initiatiefnemers van collectieve warmtesystemen, waaronder woningcorporaties en gemeenten, informatie kunnen vinden die hen een stap verder helpt in hun plannen en de juiste keuze voor een specifieke wijk of situatie.

Stichting Warmtenetwerk biedt met de Warmteprojectentool een extra tool om initiatieven op gang te helpen en partijen te verbinden om onderling kennis te delen. De tool stelt initiatiefnemers in staat om eenvoudig het praktijkvoorbeeld te vinden dat het best aansluit, waarna je eenvoudig contact met betrokken partijen kunt leggen.
 
Een belangrijk onderdeel van de Warmteprojectentool is een geografische weergave van alle warmtenetten in Nederland, op een handige landkaart. Met de filterfunctie of een klik op de kaart, is informatie over het desbetreffende project direct toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.