Ads Top

ENGIE installeert eerste Tesla Megapack in België bij Luik Natie

Logistiek dienstverlener Luik Natie en ENGIE hebben onlangs, in aanwezigheid van Vlaams Minister van energie Zuhal Demir, de eerste Tesla Megapack in België ingehuldigd op de site van Luik Natie in de Antwerpse haven.

Deze batterij wordt aangestuurd door een energiebeheersysteem ontwikkeld door ENGIE en zorgt, in combinatie met lokale zonne- en windproductie, voor koolstofarme bedrijfsprocessen op de site van Luik Natie. Dankzij deze gecombineerde groene stroomoplossing wordt Luik Natie een CO₂-neutrale bedrijfssite in de Antwerpse haven.

3.800 zonnepanelen zijn door ENGIE geïnstalleerd, over een oppervlakte van 6.000 m² en met een totale capaciteit van 1,2 MW. In combinatie met de windturbine beschikt Luik Natie over meer dan 4 megawatt aan lokale hernieuwbare energie, een grote stap voor de onderneming in zijn energietransitie. Maar Luik Natie wilde nog een stapje verder gaan in zijn missie. ENGIE installeerde er de afgelopen maanden een Tesla Megapack, zodat het bedrijf maximaal gebruik kan maken van zijn eigen geproduceerde groene stroom.

De batterij zorgt ervoor dat overschotten van zonne- en windenergie opgeslagen worden om vervolgens te gebruiken op momenten wanneer er onvoldoende wind of zon is. Op die manier is er een betere afstemming tussen productie en verbruik van energie op de site en wordt het bedrijf ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de fluctuerende energiemarkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.