Ads Top

ACM laat technisch onderzoek doen naar warmte-koude opslagsystemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoek uitvoeren naar technische problemen met warmte-koude opslagsystemen (WKO-systemen). De toezichthouder wil met het onderzoek meer inzicht krijgen in technische oorzaken van problemen met WKO-systemen zodat duidelijk wordt wat leveranciers moeten doen om problemen op te lossen en een betrouwbare levering te kunnen waarborgen.

Hoewel warmte-koude opslagsystemen ook vaak goed functioneren, melden zich bij de ACM ook bewoners die problemen hebben met deze vorm van verwarming.

De ACM vindt het belangrijk dat de leverancier de problemen met WKO-systemen voor deze bewoners oplost en voorkomt zodat bewoners zonder zorgen gebruik van warmte kunnen maken. Dit draagt ook bij aan een beter draagvlak voor de rol van warmte in de energietransitie.

De ACM heeft regelmatig overleg met bewoners die al lange tijd (technische) problemen hebben met de geleverde warmte van WKO-systemen die in de periode 2005-2010 zijn aangelegd. Bij sommige bewoners komt regelmatig te heet of te koud water uit hun douche en anderen geven aan dat zij zonder ruimteverwarming zitten zodra de temperatuur onder het vriespunt zakt. Ook zeggen bewoners geen compensatie voor storingen te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.