Ads Top

Enexis stoot werkzaamheden Empuls af

Enexis Groep heeft besloten om de werkzaamheden van Enpuls per 1 januari 2022 te beëindigen. Aanleiding voor dit besluit is de focus die het netwerkbedrijf aanbrengt in haar werkzaamheden.

Enexis Groep verwacht dat warmte een belangrijke rol gaat spelen in het energiesysteem van de toekomst en dat netwerkbedrijven op termijn van grote betekenis kunnen zijn in de realisatie daarvan. Daarom blijven de activiteiten van Enpuls Warmte Infra, als niet-gereguleerde taak, bestaan binnen Enexis Groep.

Als publieke warmtepartner werkt Enpuls Warmte Infra samen met gemeenten en provincies om wijken te verduurzamen door warmtenetten te ontwikkelen, realiseren en beheren. Tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe Warmtewet blijft Enexis Groep, via Enpuls Warmte Infra, ervaring opdoen met warmtenetten, onder andere door Mijnwater en door betrokken te zijn in warmteprojecten. 

De overige activiteiten van Enpuls, zoals het ontwikkelen van visies en concepten die gericht zijn op het versnellen van de energietransitie en buiten het directe focusgebied van Enexis als netbeheerder liggen, worden per 1 januari 2022 beëindigd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.