Ads Top

'Werken aan duurzame energie voor Nederland'

Het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise is zo opgezet dat een bedrijf als Nuon dat ook energie uit fossiele bronnen produceert sowieso slecht uit de ranglijst komt. Dit terwijl Nuon 20 procent van de Nederlandse windenergie opwekt en veel investeert in nieuwe duurzame projecten met wind- en zonne-energie.

De partijen die hoog scoren in de ranking zijn vaak partijen die zelf weinig of zelfs helemaal geen stroom produceren. In plaats daarvan kopen deze partijen groene stroom in en verkopen dat door. Dat voelt toch een beetje raar, zegt het bedrijf. 'Het onderzoek vergelijkt wat ons betreft dus appels met peren. Wij zijn van mening dat de energietransitie het meest gebaat is bij uitbreiding van de hoeveelheid duurzame opwek en dat is waar wij op volle vaart mee bezig zijn en trots op zijn.'

Van alle stroom die in Nederland wordt verbruikt, is ongeveer 12% duurzaam opgewekt. Nuon is samen met onze partners verantwoordelijk voor ruim 20 procent daarvan en hebben honderden miljoenen geïnvesteerd. 'We groeien in wind, zon, warmte, elektrisch vervoer en ontwikkelen bijvoorbeeld een superbatterij om wind en zon op te kunnen slaan.'

In Nederland hebben we 251 windmolens. Samen met ons moederbedrijf Vattenfall is Nuon naar eigen zeggen goed op weg om 'windkampioen van Noordwest Europa' te worden, met 4.000 MW wind in 2020. In 2025 is dat zelfs 7.000 MW. Dat is voldoende voor wel zeven miljoen huishoudens.

Samen met Vattenfall investeert Nuon al sinds 2009 in elektrisch rijden. Nu al zo’n 125 miljoen euro. En met Heijmans beheert men ruim 2.200 laadpunten die elke maand door zo’n 9.500 elektrische rijders gebruikt worden. Per maand wordt in onder andere Amsterdam en Utrecht nu voor zo’n 2,5 miljoen emissievrije kilometers stroom getankt. Het netwerk met laadpalen bouwen we ondertussen verder uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.