Ads Top

Agressieve energieverkopers werken niet in opdracht van Cogas

Cogas waarschuwt voor agressief gedrag van energieverkopers, die aangeven in opdracht van Cogas te werken. Zij bellen huis-aan-huis bij inwoners aan en proberen met een agressieve verkooptechniek een energieleveringscontract af te dwingen. Cogas wil benadrukken dat deze mensen niet voor Cogas werken!

Cogas is netbeheerder en geen energieleverancier. Cogas verkoopt dus geen energiecontracten en doet niet aan acquisitie aan de deur. Ook heeft Cogas geen afspraken met energieleveranciers. Iedere consument is geheel vrij in de keuze voor een energieleverancier; Cogas stuurt daar nooit in.

De energieverkopers die bij inwoners aanbellen hebben dus geen relatie met Cogas. Wel kunnen er namens Cogas monteurs langskomen, bijvoorbeeld voor een storing, reparatie, om een slimme meter te plaatsen of om meterstanden op te nemen. Deze monteurs kunnen zich altijd legitimeren. Klanten mogen gerust naar deze legitimatie vragen. Bij twijfel kunnen zij contact opnemen met Cogas om de komst van een monteur te verifiëren.

Cogas verzoekt mensen die met agressieve en misleidende klantenwerving te maken krijgen contact op te nemen. Cogas kan dan de betreffende energieverkoper/-leverancier aanspreken op het ongewenste gedrag en zo nodig de toezichthouder, de Autoriteit Consument en Markt, hiervan op de hoogte

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.