Ads Top

AkzoNobel, DSM, Google en Philips werken samen aan lange termijn duurzame energiedoelstellingen

AkzoNobel, DSM, Google en Philips maken  bekend dat ze een samenwerkingsverband aangaan voor de gezamenlijke inkoop van duurzame elektriciteit voor een deel van hun activiteiten in Nederland. Gezien de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen hebben de vier bedrijven twee jaar geleden dit consortium opgericht om gezamenlijk de mogelijkheden op de markt te verkennen. Een nieuwe benadering voor bedrijven om overeenkomsten te sluiten voor de inkoop van duurzame energie.

Een eerste stap in deze langlopende samenwerking is de overeenkomst tussen AkzoNobel, DSM, Google en Philips voor de inkoop van in totaal 350.000.000 kWH van het Windpark Krammer, zodra dit in 2019 in bedrijf wordt genomen. Dat volume staat gelijk aan het jaarverbruik van 100.000 huishoudens. De overeenkomst is niet alleen essentieel voor de financiering van het windpark, maar ook voor de duurzame ambities van de vier bedrijven.

Het is de eerste keer dat in Nederland een groep multinationals samenwerkt met burgers, waarbij in feite de consumenten de leverancier zijn en de bedrijven de afnemer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.