Ads Top

ABN AMRO Maas Capital en YARD ENERGY verkopen windparken aan Eurus Energy

Maas Capital Renewables en YARD ENERGY hebben op 12 oktober 2016 twee windparken in Finland verkocht aan Eurus Energy Holdings Corporation, een toonaangevend Japans bedrijf voor hernieuwbare energie. Maas Capital Renewables, onderdeel van ABN AMRO, stelt equity financiering beschikbaar voor onder andere duurzame energieprojecten. Het Nederlandse bedrijf YARD ENERGY ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert windparken.

De twee windparken (Kankaanpäänmäki en Mustaisneva) die Eurus gekocht heeft, bevinden zich in het midden van Finland en zijn het resultaat van de eerste gezamenlijke investering van Maas Capital Renewables en YARD ENERGY.

Frederik Deutman, Managing Director van Maas Capital: “Deze transactie is een perfect voorbeeld van hoe wij Nederlandse partners kunnen ondersteunen in hun internationale groeiambities.” Het totale opgewekt vermogen van de twee windparken bedraagt 27,5 MW. De windturbines zijn geleverd door Lagerwey, een Nederlandse fabrikant met een jarenlange ervaring in het leveren van uiterst betrouwbare en duurzame windturbines.

Met de overname van de twee Finse windparken breidt Eurus haar portfolio van wereldwijde duurzame energieprojecten uit tot tien landen. “We zijn blij om met deze twee uitstekende projecten de Finse markt te betreden en zoeken naar verdere mogelijkheden in Finland, als onderdeel van onze strategie in Europa”, aldus Hideyuki Inazumi, President en CEO van Eurus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.