Ads Top

Essent en servicepartner Volta Limburg winnen aanbesteding 100.000 zonnepanelen

Volta Limburg, servicepartner van Essent, heeft de Europese aanbesteding voor zonnepanelen voor 7.250 huishoudens in de Limburgse gemeente Parkstad gewonnen. Door het winnen van deze aanbesteding geeft Essent een belangrijke impuls aan het verduurzamen van de energievoorziening voor consumenten in Nederland.

Het Parkstad-project is, voor zover bekend bij de gemeente, veruit het grootste project voor particulieren in Nederland. Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en is de opmaat naar een energie neutrale regio in 2040. De woningen worden voorzien van in totaal 101.500 panelen. Er is een totale investering van 45,3 miljoen euro mee gemoeid. De gemeente biedt inwoners een lening tegen lage rente om het project toegankelijk te maken. In vijftien jaar betalen inwoners deze lening terug aan de hand van de besparing op de energierekening.

Essent zet met dit project een grote stap in de totaaloplossing die zonnestroom kan bieden. Het bedrijf ziet zonnepanelen als essentieel onderdeel van de totaaloplossing in de eigen energievoorziening en –gebruik van consumenten. Essent ziet een drietal trends in zonne-energie. Ten eerste dat zonnestroom steeds effectiever wordt benut, ten tweede dat lokale partijen een steeds belangrijker rol spelen bij het bieden van service dichtbij huis en tot slot dat slimme apparaten helpen besparen.

Opgewekte zonnestroom wordt steeds effectiever benut en heeft daardoor invloed op het sneller terugverdienen van de investering. Zo worden zonnepanelen gecombineerd met warmtepompen, zonneboilers of batterijen. Deze opgeslagen elektriciteit kan worden gebruikt voor laadstations van elektrische auto's, terwijl slimme apparaten helpen om zonnestroom efficiënt te verbruiken.

Essent vindt het haar taak om het aandeel van duurzame energie uit hernieuwbare energiebronnen te verhogen. Zij bouwt samen met moederbedrijf innogy aan een duurzame energietoekomst waarbij CO2 -uitstoot terug wordt gedrongen.

Volta Limburg treedt voor de looptijd van vijftien jaar op als servicepartner, wat inhoudt dat zij adviseert, het project begeleidt, de financiële verwerking voor haar rekening neemt en de nazorg verzorgt. In samenwerking met erkend zonnespecialist Volta Solar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.