Ads Top

Bernard van Hemert versterkt team Ampyx Power

Ampyx Power stelde Bernard van Hemert (1961) per 1 oktober aan als projectmanager. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het onderzoek naar de offshore toepassing van PowerPlanes en voor de realisatie van het commerciële toestel AP4.

Van Hemert is gespecialiseerd in offshore windenergie en was de laatste 10 jaar betrokken bij de bouw van grote windparken op de Noordzee, waaronder Gemini, Belwind en Prinses Amalia. Ampyx Power ontwikkelt een volgende generatie windenergie technologie met een autonoom vliegend toestel aan een kabel, de PowerPlane.

Bernard zal vanuit Ampyx Power het onderzoek aansturen dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de onderzoeksinstituten ECN en Marin en het in offshore constructies gespecialiseerde bedrijf Mocean. Doel van het onderzoek is vast te stellen hoe de PowerPlane optimaal kan worden ingezet op volle zee. Het Topconsortium Kennis en Innovatie Wind op Zee maakt dit onderzoek mogelijk met een subsidie van 450.000 euro. Het onderzoek gaat binnenkort van start en heeft een looptijd van anderhalf jaar.

Naast dit onderzoek zal Bernard zich richten op het projectmanagement van het commerciële prototype PowerPlane (AP4), de opvolger van het prototype (AP3), dat nu wordt gebouwd.

Bernard blijft na zijn aanstelling bij Ampyx Power als technisch projectmanager betrokken bij de afronding van het offshore windpark Gemini.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.