Ads Top

Mark Rutte en Sharon Dijksma openen Nationale Klimaattop 2016

Op initiatief van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu vindt op woensdag 26 oktober de Nationale Klimaattop 2016 plaats in de voormalige Van Nellefabriek in Rotterdam. Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Sharon Dijksma openen de top gezamenlijk.

Tijdens de top zullen nieuwe initiatieven, maatregelen en acties die bijdragen aan CO2-reductie bij elkaar gebracht worden. Aanleiding is het historische klimaatakkoord van Parijs, dat nog geen jaar geleden, op 12 december 2015, werd gesloten. De afspraken die op de klimaattop gemaakt worden, zullen een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelen van Parijs en zorgen voor een verdere versnelling van het transitieproces naar een duurzamere economie.

Beide bewindspersonen gaan in gesprek met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisatie en overheden. Aan tafel zullen onder meer plaatsnemen: Marjan van Loon (CEO Shell), Joris Thijssen (Directeur Greenpeace Nederland), Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam), Pieter Elbers (CEO KLM), Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam) en Corien Wortmann (bestuursvoorzitter pensioenfonds ABP).

Daarna zal in een vijftigtal breakoutsessies afspraken worden gemaakt, initiatieven worden gelanceerd en kennis worden gedeeld. Alles met het oog op het zoveel mogelijk reduceren van de CO2-uitstoot in Nederland. Gedurende de dag worden overeenkomsten ondertekend en bekrachtigd. Aan het eind van de dag zal bekend worden gemaakt wat de Nationale Klimaattop potentieel aan CO2-reductie oplevert.
Deelnemers aan de klimaattop kunnen tevens de Nederlandse première van de documentaire ‘Before the Flood’ van Leonardo DiCaprio bekijken. In deze film wordt de klimaatverandering aan de orde gesteld, en wat wij kunnen doen om het tij te keren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.