Ads Top

Eerste ENGIE hackathon op Zernike

Van 14 tot 16 oktober wordt de “Hack4Energy” hackathon georganiseerd op de Zernikecampus te Groningen. Tijden deze hackathon, gesponsord door ENGIE Nederland en Energy Academy Europe, staat de energietransitie centraal. Ondernemers, IT-ontwikkelaars, programmeurs, academici en grafisch ontwerpers worden in 48 uur uitgedaagd om in teams samen te werken aan innovatieve oplossingen als antwoord op de complexe uitdagingen die de energietransitie met zich mee brengt.

“ENGIE is er zich van bewust dat nieuwe samenwerkingsvormen nodig zijn om de energietransitie tot een succes te maken” vertelt Guido Frenken, Directeur Business Development en Innovatie van ENGIE Services Nederland. “Met deze hackathon willen wij graag nieuwe samenwerkingsvormen stimuleren zodat we de energietransitie kunnen versnellen van fossiel naar 100% duurzaam dankzij sterke innovatieve oplossingen”.

Big data, blokchain, the-internet-of-things, alles komt in deze hackathon samen. IBM stelt de software en begeleidende specialisten beschikbaar. De deelnemers werken aan een stuk door, dag en nacht. Eten, drinken en slaapplaatsen zijn beschikbaar op de locatie. De voertaal is Engels en hackers uit heel Europa kunnen deelnemen en strijden om geldprijzen als de ‘Best overall Hack’, ’Best Design’, ‘Best Commercial Concept’ tot ‘Best Technology’. De tijdens de energie-hackathon ingebrachte ideeën en ontwerpen worden beoordeeld door een jury van investeerders, topmensen uit de energie-industrie, academici en beleidsmakers. De werken en concepten die tijdens de hackathon worden bedacht blijven eigendom van het team dat het ontwikkelde. Naar verwachting worden enkele van de hier ontworpen plannen opgenomen door investeerders en bedrijven die bij het evenement zijn betrokken.

Het evenement is onderdeel van de Hacked-in-Groningen Hackathon league, gesponsord door IBM, Gemeente Groningen en de Provincie Groningen. IT-ers, ondernemers, academici, programmeurs, grafisch ontwerpers en andere vak-gekken die willen meedoen, kunnen zich inschrijven via www.h4ckenergy.com

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.