Ads Top

Online platform voor Zuid-Hollandse energietransitie

Met de lancering van online platform www.energieagendazuidholland.nl start de provincie Zuid-Holland met de uitvoering van de Energieagenda Watt Anders. Deze Zuid-Hollandse strategie om de transitie naar schone, toekomstbestendige energie te versnellen en daarmee te bouwen aan de economie van de toekomst is op 12 oktober definitief vastgesteld door Provinciale Staten. Aan die ambitie werkt de provincie niet alleen. De vaststelling is het startsein om met alle partners aan de slag te gaan.

Via een online  platform worden alle Zuid-Hollandse partijen uitgenodigd om hun uitdagingen, ambities en bijdragen aan de energietransitie te delen. Op www.energieagendazuidholland.nl zal een overzicht te vinden zijn van zowel de geformuleerde ambities en strategieën in de Energieagenda als de actuele activiteiten die de provincie en partners ondernemen om de Energieagenda uit te voeren.

De komende periode zullen bijvoorbeeld de fondsen voor innovatie, warmtenetwerken en lokale initiatieven beschikbaar worden gesteld. Gedeputeerde Han Weber: "De ambities zijn duidelijk, het is nu een kwestie van meters maken. Op veel verschillende terreinen vindt de uitvoering tussen provincie en partners al plaats, dit wordt met urgentie voortgezet."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.