Ads Top

Duurzaamheidsevent in Lelystad

Op zaterdag 8 oktober is er veel te doen op het Stadhuisplein in Lelystad. Van 11.00 tot 16.00 uur vindt daar het duurzaamheidsevent ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ plaats met veel activiteiten, duurzame initiatieven en muziek. Gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland organiseren samen dit evenement in het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

Het ‘Ik ♥ duurzaam Lelystad’ event laat de inwoners van Lelystad op een leuke en interactieve manier kennismaken met alle aspecten van duurzaamheid. Inwoners krijgen niet alleen informatie over duurzame producten, projecten en initiatieven in Lelystad, maar kunnen vooral beleven, zich laten inspireren en bezig zijn met duurzaamheid.

Naast informatiestands over zonnepanelen, warmteboilers en vloerisolatie is er de mogelijkheid gratis energieadvies te krijgen en je Flevolandse voetafdruk te testen. Op de duurzaamheidsmarkt zijn verder lokale voedselbedrijven te vinden, zoals Biotuinen, 4 Fusion, Blos Appelcider en zijn de kringloopwinkels De Groene Sluis en Het Goed aanwezig, die gezamenlijk  een leuke veiling organiseren. Het repaircafe laat zien wat ze kunnen repareren en  kinderen kunnen zich uitleven in diverse knutselactiviteiten en prijzen winnen met de zwerfafvalbingo. Tijdens de markt gaat het er gezellig aan toe met ludieke optredens van Theatergroep De Vuilnismannen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.