Ads Top

Liander kiest Dynniq als partner voor ontwikkeling publiek gelijkstroomnet

Netbeheerder Liander heeft het Nederlandse technologiebedrijf Dynniq geselecteerd als partner voor de ontwikkeling van een publiek gelijkstroomnet bij Lelystad Airport. De aanleg van het net start in 2017. De eerste bedrijven worden aangesloten voor opening van de vernieuwde luchthaven in april 2018. De overeenkomst tussen beide partijen wordt vanmiddag getekend.

Liander wil een actieve rol innemen in het helpen creëren van nieuwe energiesystemen. De samenleving elektrificeert in toenemende mate, veel nieuwe toepassingen als elektrisch vervoer, warmtepompen en zonnepanelen maken gebruik van gelijkstroom of wekken deze op. Liander wil onderzoeken in hoeverre een publiek gelijkstroomnet een aanvulling kan bieden op het reguliere wisselstroomnet.

In april 2018 opent de nieuwe luchthaven Amsterdam-Lelystad Airport haar deuren. Duurzaamheid staat centraal bij het nabijgelegen Lelystad Airport Businesspark. Daarom is samen met Liander gekozen voor een innovatief publiek gelijkstroomnet om toepassingen als snelladers voor elektrisch vervoer, warmtepompen, zonnepanelen en openbare verlichting met elkaar te verbinden.

Dynniq is na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingstraject geselecteerd als beste partij vanwege de bewezen deskundigheid op het gebied van gelijkstroom en de getoonde ambitie om van dit project een succes te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.