Ads Top

CEO Gertjan Lankhorst verruilt GasTerra voor VEMW

Na een periode van tien jaar heeft GasTerra-ceo Gertjan Lankhorst besloten zijn loopbaan elders voort te zetten. Het bestuur van de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) heeft hem voorgedragen als nieuwe voorzitter. Het is de bedoeling dat Lankhorst deze functie op 1 januari overneemt van Ton Spoor, die sinds 2004 het bestuur van VEMW voorzat.

Het vertrek van GasTerra's ceo vindt plaats in een voor de Nederlandse energie- en gassector uitzonderlijke periode. Ons land bevindt zich midden in de transitie van een tijd waarin aardgas een vanzelfsprekendheid was, naar een veelkleurig en duurzamer energielandschap, waarin gas toenemend een faciliterende rol vervult om de ambitieuze nationale en internationale doelstellingen op het gebied van emissiereductie en energieleveringszekerheid waar te maken. Gertjan Lankhorst heeft dit proces gestimuleerd door energietransitieprojecten, de samenwerking en dialoog met GasTerra's stakeholders en energie-educatie speerpunten van GasTerra's strategie en beleid te maken. Ook op nationaal, Europees en internationaal vlak, als voorzitter van de gasassociatie KVGN, als president van Eurogas en regionaal coördinator van de International Gas Union heeft hij zich sterk gemaakt voor het inzetten van gas waar dat uit een oogpunt van economie en ecologie het verstandigst is.

Gertjan Lankhorst: 'GasTerra is een prachtbedrijf met bekwame en gemotiveerde medewerkers, waar ik met veel enthousiasme en voldoening leiding aan heb gegeven. Ik verlaat de organisatie op een moment dat zij, ondanks de deels onvoorspelbare omstandigheden in de energie- en gassector, goed is voorbereid op de toekomst. Ik verheug me erop om mijn ervaring en kennis nu verder in te kunnen zetten voor een vereniging van ondernemingen die net als GasTerra emissiereductie en verduurzaming als topprioriteit ziet.'

Wie Gertjan Lankhorst gaat opvolgen is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.