Ads Top

Gemeente Amsterdam geeft gratis energieadvies aan VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Amsterdam kunnen gratis energieadvies van de gemeente krijgen. Een deskundig adviseur komt langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen of zonnepanelen te plaatsen. U kunt ook hulp krijgen bij het besluitvormingsproces in de VvE.

Als een woning niet duurzaam is, is de rekening voor gas en elektriciteit hoger en het wooncomfort lager. Bovendien gaat extra energieverbruik ten koste van het milieu. De gemeente Amsterdam biedt VvE’s daarom een gratis energieadvies op maat aan. Al ruim 400 VvE’s (bijna 15.000 huishoudens) gingen u voor. Per VvE werd gemiddeld voor 1,5 huishouden aan elektriciteit en 1 huishouden aan gas bespaard.

De mogelijkheden voor energiebesparing en opwekken van eigen zonne-energie verschillen per wooncomplex. De energieadviseur geeft daarom een advies op maat en komt bij de VvE langs. Daarna wordt een kort en helder advies opgesteld. Eventueel licht de energieadviseur dat persoonlijk toe. Ook VvE’s in een monumentaal pand komen in aanmerking voor een gratis energieadvies. Tevens kan de adviseur helpen bij het besluitvormingsproces binnen de VvE.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.