Ads Top

Tosti's bakken op de fiets: Nieuwe Energie Overijssel on tour

Kun jij genoeg energie opwekken om je eigen tosti te bakken? En hoe verhoudt deze hoeveelheid energie zich tot wat een heel huishouden nodig heeft of een windmolen levert?

Bij de NEO-bus (Nieuwe Energie Overijssel) vind je antwoorden op deze vragen en kun je laten zien hoe jij de energiepuzzel zou leggen. De komende maanden rijdt de bus door heel Overijssel. Op zaterdag 29 oktober begint de tour tijdens de Nacht van de Nacht in Deventer.

Daarna rijdt de NEO-bus dwars door Overijssel, langs verschillende evenementen als de Snertloop in De Lutte en de Winterfair in Staphorst. In januari doet de bus Zwolle aan.

Met NEO on Tour wil de provincie iedereen in Overijssel informeren en uitdagen mee te denken over het programma Nieuwe Energie. De contouren van dit programma zijn al bekend, vijf thema’s staan centraal: Hernieuwbare Energie, Gebouwde Omgeving, Duurzame Mobiliteit, Bedrijven en Lokale Initiatieven.
Binnen deze thema’s zullen verschillende activiteiten plaatsvinden om gezamenlijk het doel voor Overijssel te bereiken. Het doel is om in 2020 16% van de energie duurzaam op te wekken en in 2023 20%. Dat kan de provincie niet alleen. Denk daarom mee en kom langs bij de NEO-bus of kijk voor meer informatie op www.overijsselheeftnieuweenergie.nl

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.