Ads Top

Essent en SnowWorld creëren zonnepark van 8.000 zonnepanelen

Essent en SnowWorld hebben contracten ondertekend voor de installatie van zonnepanelen op de daken van de pistes van Snowworld in Zoetermeer als Landgraaf. Essent, al jarenlang de energieleverancier van SnowWorld, helpt SnowWorld bij het ontwikkelen en realiseren van dit grootschalige zonnestroomproject.

Essent zal via Indi Energie zo’n 8.000 zonnepanelen op de daken van SnowWorld installeren. Het vermogen zal zo’n 2,1 Mwp bedragen, genoeg voor de energiebehoefte van circa 600 huishoudens. Het is hiermee het grootste zonnestroom project van de Nederlandse vrijetijdsindustrie industrie.

De investering in de panelen neemt Indi Energie voor haar rekening, waarbij SnowWorld 15 jaar lang de opgewekte stroom zal afnemen. De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van SnowWorld. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in haar energiebehoefte. Nog dit jaar zullen de panelen in Zoetermeer worden geïnstalleerd. In het voorjaar van 2017 volgen de panelen in Landgraaf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.