Ads Top

Utility Connect neemt draadloos datacommunicatienetwerk in gebruik

Utility Connect neemt het draadloze CDMA-datacommunicatienetwerk officieel in gebruik. Op dit moment maken energienetbeheerders Liander, Stedin en Westland Infra gebruik van dit netwerk, voor de datacommunicatie met bijvoorbeeld slimme meters, sensoren en schakelaars in hun netten. Utility Connect is een gezamenlijke dochteronderneming van Alliander en Stedin.

Dankzij de opmars van ICT ontstaan er in hoog tempo nieuwe digitale mogelijkheden om publieke netten te beheren. ‘Netbeheerders kunnen daarmee bijvoorbeeld storingen sneller opsporen of zelfs voorkomen. Ook kunnen ze gerichter investeren in de energienetten’, aldus Arjan Olde Damink, directeur van Utility Connect. De komende jaren speelt het digitaliseren van de energienetten daarom een belangrijke rol. ‘Door het installeren van slimme meters, sensoren en op afstand bedienbare schakelaars die via het draadloze netwerk van Utility Connect communiceren, kunnen zij snel en tegen acceptabele kosten inspelen op de ingrijpende veranderingen in de energievoorziening. Goede datacommunicatie is daarbij een voorwaarde,

Het CDMA-netwerk is specifiek ontworpen en gericht op machine-to-machine communicatie. Zo zijn essentiële netwerkonderdelen redundant uitgevoerd en is het uitgerust met een back-up voor de eigen energievoorziening. Ook is het niet gevoelig voor overbelasting als gevolg van bijvoorbeeld evenementen, files of nationale feestdagen. Deze hoge kwaliteit maakt het netwerk zeer interessant en geschikt voor de bedrijfskritische processen van beheerders van vitale infrastructuren zoals gas- en elektriciteitsnetten. Door het CDMA-datacommunicatienetwerk zijn de netbeheerders niet afhankelijk van derde partijen voor hun datacommunicatie.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.