Ads Top

Energiebedrijven ontvangen PAX

Via een brief roept PAX de Nederlandse energiebedrijven ENGIE, RWE, Uniper en Nuon op, om tijdelijk te stoppen met het kopen van kolen bij mijnbouwbedrijven uit de Cesar-regio in Colombia. Nuon, ENGIE en RWE nemen deze brief op maandag 25 april bij het Nuon hoofdkantoor in ontvangst.

Martijn Hagens, COO van Nuon, licht toe: “We hebben altijd constructief samen gewerkt met PAX. Wij begrijpen dat ons kantoor in de Randstad handig gesitueerd is om te bezoeken en daarom zullen wij PAX hier ontvangen.”

Nuon gelooft in de aanpak van samenwerken aan continue verbetering en niet in een strategie van disengagement als startpunt. Dat is ook waar de Colombiaanse overheid ons toe oproept en wat is afgesproken met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We zijn van mening dat het stoppen met inkopen van steenkool van bepaalde mijnbouwbedrijven tegenstrijdig is aan deze continue verbetering en contraproductief werkt in het lopende verzoeningsproces. Dus zolang er een lopende discussie is over verbetering en betrokken partijen vooruitgang boeken, geloven wij niet in een boycot van steenkool uit Colombia.

Colombia heeft een roerige geschiedenis van gewapend conflict, waar velen onder geleden hebben. Wij begrijpen daarom de bezorgdheid van PAX en waarderen hun inzet om duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd is en wie betrokken waren bij dit conflict. Wij ondersteunen dan ook het verzoeningsproces en stimuleren partijen om deel te nemen aan gesprekken met alle betrokkenen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.