Ads Top

Gemeente maakt gymzalen energiezuiniger

Gemeentelijke gebouwen worden steeds duurzamer. Na onder meer het Raadhuis en Omnizorg pakt de gemeente in de zomer 20 gemeentelijke gymzalen aan. Na 45 jaar zijn deze gymzalen toe aan een stevige renovatie. Met de renovatie wordt ingezet op meer gebruiksgemak en energiezuinige oplossingen.

Wethouder Duurzaamheid Mark Sandmann juicht deze ontwikkeling toe: “De gemeente Apeldoorn is dit jaar volop bezig om eigen gebouwen te verduurzamen en energie te besparen. Met deze aanpassingen besparen we zowel geld als het milieu. Het is jammer dat we de gymzalen even moeten sluiten hiervoor maar na de zomer hebben schoolkinderen en verenigingen weer een heerlijke plek om te sporten en bewegen. En die is dan ook nog duurzamer.”

De gemeente Apeldoorn en beheerder Accres hebben ervoor gekozen om van juni tot en met augustus aan de slag te gaan met de gymzalen. Hierdoor vindt een groot deel van de werkzaamheden plaats in de zomervakantie. De gymzalen worden zowel van binnen als van buiten gerenoveerd. Een nieuwe technische installatie, moderne douche- en kleedruimtes en tal van energiezuinige oplossingen, zoals zonnepanelen maken deel uit van de renovatie. Na de zomer kunnen scholen en verenigingen weer sporten in de vernieuwde zalen

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.