Ads Top

'Kies klimaatinnovatie als overkoepelend doel bij innovatiebeleid'

Klimaatinnovatie moet als overkoepelend doel specifiek aandacht krijgen in het innovatiebeleid. Die oproep aan het kabinet deed CDA woordvoerder milieubeleid Agnes Mulder tijdens een overleg over het klimaatakkoord van Parijs.

Mulder: “Om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, zijn innovaties om de uitstoot van broeikasgassen te voorkomen en te reduceren hard nodig. Dat is ook wat de Nederlandse Bank en het Interdepartementaal onderzoek kostenefficiëntie CO2-reductiemaatregelen adviseren.”

Wat het CDA betreft moet de uitwerking van het klimaatakkoord concreet worden vertaald naar het hier en nu, naar de zaken die inwoners, bedrijven en gemeenten zelf kunnen doen. Mulder: “Een van de manieren om dat te doen is via het Energieakkoord. Begin 2020 gaat de opslag duurzame energie op al onze energierekeningen enorm oplopen. Het CDA wil graag dat het kabinet voor die tijd een duidelijke aanpak laat zien hoe onze inwoners en ondernemers daar ook zelf rechtstreeks wat voor terug gaan krijgen. Zonne-energie kan daarbij een belangrijke aanjager zijn. Zodra mensen investeren in zonne-energie wordt ook vaak zichtbaar wat ze nog meer kunnen doen in hun eigen huis aan energiebesparing. Dan kunnen er echt stappen worden gezet. Mijn hoop is dat vanuit de energiedialoog er hier ook echt werk van gemaakt wordt in de nationale strategie 2021-2030.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.