Ads Top

Speciale Wintrackmasten bij Schiphol

Vanaf vandaag wordt gestart met de plaatsing van nieuwe gemarkeerde Wintrackmasten in de omgeving van Schiphol. Deze hoogspanningsmasten zijn onderdeel van de nieuwe Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleijswijk. Vanwege de aanvliegroute naar de Polderbaan van Schiphol, krijgen de masten hier een speciale rood-witte markering. Vliegverkeer De Wintrackmasten hebben normaal een lichtgrijze kleur en bestaan uit twee naast elkaar gelegen pylonen waaraan de hoogspanningslijnen bevestigd worden. Nabij de Polderbaan langs de A9 krijgen de pylonen aan de Oostzijde van de mast oftewel de 'Schiphol-kant' een rood-witte kleur. Daarnaast wordt er in de top van de mast obstakelverlichting in de vorm van een rode lamp gemonteerd en krijgen de bliksemafleiders (de bovenste draad van de verbinding) rood-witte bollen om vliegverkeer te waarschuwen.

 De Wintrackmasten hebben normaal een lichtgrijze kleur en bestaan uit twee naast elkaar gelegen pylonen waaraan de hoogspanningslijnen bevestigd worden. Nabij de Polderbaan langs de A9 krijgen de pylonen aan de Oostzijde van de mast oftewel de 'Schiphol-kant' een rood-witte kleur. Daarnaast wordt er in de top van de mast obstakelverlichting in de vorm van een rode lamp gemonteerd  en krijgen de bliksemafleiders (de bovenste draad van de verbinding) rood-witte bollen om vliegverkeer te waarschuwen.

Totaal komen er 10 masten met een hoogte van 45 tot 50 meter. Dit is lager dan de gebruikelijke masten die 55 tot 60 meter hoog zijn. Vanwege de geringere hoogte worden de masten op kortere afstand van elkaar geplaatst. De afstand tussen de masten bedraagt hier tussen de 250 en 300 meter; normaal is de afstand tussen de masten 400 tot 450 meter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.