Ads Top

NLE zet met eerste laadstation vol in op elektrisch rijden

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opent langs de A13 bij Delft het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto's om zo elektrisch rijden in een stroomversnelling te brengen. Het bedrijf is de eerste en enige energieleverancier die eigen laadstations opent langs de Nederlandse snelwegen. De recordwinst die in 2015 werd gemaakt, wordt deels geherinvesteerd in elektrisch rijden.

Het station is vanaf volgende maand operationeel en is ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen en haar dienstverlening uit te breiden door onder ander leaseproposities aan te bieden aan haar klanten.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun wagen zo'n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu 's nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.