Ads Top

Enexis start pilot om energiebesparing met de slimme meter te stimuleren

Netbeheerder Enexis start vanaf zaterdag 14 mei met de pilot ‘Energiekanjers​’ om haar klanten met een slimme meter actief te stimuleren energie te besparen. De netbeheerder constateert dat de doelstellingen om energie te besparen zoals afgesproken in het energieakkoord niet gehaald lijken te worden.  Enexis houdt de pilot achtereenvolgens in Breda, Deventer en Groningen en is eind september afgerond. Daarna wordt geëvalueerd welke middelenmix het optimale resultaat oplevert en op welke manier de overige klanten van Enexis dus het beste benaderd kunnen worden de komende jaren.  ​

Uit onderzoek van Enexis is gebleken dat de slimme meter na installatie nauwelijks gebruikt wordt om actief energie te besparen. Door de slimme meter te koppelen aan bepaalde marktproducten, zoals  energieverbruiksmanagers of apps, wordt energiebesparing realtime inzichtelijk. De slimme meter maakt ook inzichtelijk hoeveel energie er teruggeleverd wordt. Daardoor wordt verbruik en teruglevering van energie heel tastbaar.

De pilot onderzoekt dan ook op welke manier huishoudens het beste benaderd kunnen worden om ze te stimuleren een bepaald marktproduct aan te laten schaffen. Hiervoor werkt Enexis samen met ruim 20 marktpartijen* op het gebied van ‘energie besparen’ en ‘energie opwekken’. Alle marktpartijen binnen deze twee categorieën zijn hiervoor aangeschreven met het aanbod om deel te nemen. Gedurende deze pilot zet Enexis per bovengenoemde stad een aantal communicatiemiddelen in. Zo worden de inwoners van Breda via verschillende brieven benaderd om ze naar de website van de campagne te laten gaan. In Deventer wordt dit pakket verder uitgebreid met onder andere social media, abri’s en advertenties in huis-aan-huis-bladen. In Groningen worden vervolgens de succesvolste elementen samengevoegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.