Ads Top

Stedin start met slimme meters in de gemeente Utrecht

Netbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in de gemeente Utrecht. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Leidsche Rijn hebben de primeur, zij zijn de eerste Utrechters die de slimme meter krijgen aangeboden.

Tot en met 2019 vervangt Stedin bij ruim 110.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Utrecht de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin start in de wijk Leidsche Rijn in de postcodegebieden 3541, 3542 en 3543. Ruim 2.800 huishoudens hebben hier de primeur. Vervolgens gaat de netbeheerder verder bij klanten in Vleuten-De Meern.

Utrecht heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat levert de stad geld, banen én een gezonde toekomst op. Utrechters wekken steeds meer zelf energie op en besparen slim. Utrecht is vandaag al druk bezig met de energie van morgen. De komst van de slimme meter is een mooie volgende stap. Wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk is enthousiast over de mogelijkheden: ,,Door de slimme meter is het energieverbruik veel beter te volgen. Hierdoor wordt het voor bewoners nog makkelijker om te besparen op hun energierekening.’’Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.