Ads Top

Sportverenigingen kunnen 30 miljoen euro besparen op energie

Sportverenigingen kunnen via eenvoudige maatregelen gezamenlijk tot 30 miljoen euro per jaar besparen op hun energierekening. Dit bedrag is vergelijkbaar met het geld dat Nederland jaarlijks uitgeeft aan alle topsportsubsidies bij elkaar. Veel sportverenigingen hebben het financieel moeilijk en energiebesparing kan ze helpen het hoofd boven water te houden. Om deze energiebesparende maatregelen te kunnen nemen, gaat Nuon amateur-sportverenigingen helpen.

Nuon gaat sportclubs financieel ondersteunen met energiebesparing en duurzame energie. Clubs die in aanmerking willen komen, kunnen vanaf vandaag meedoen met de Nuon Club Competitie. Daarin kunnen sportverenigingen een bedrag ter hoogte van de jaarlijkse energierekening winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Onder meer Kim Lammers, voormalig hockey-international, en sportjournalist Toine van Peperstraten zitten in de jury van deze landelijke wedstrijd.

Nederland telt zo'n 25.000 sportverenigingen. De helft hiervan heeft te maken met dalende inkomsten. Voor steeds meer clubs is de energierekening een grote kostenpost. Via eenvoudige maatregelen kan de energierekening tot duizenden euro's omlaag. Landelijk kunnen sportverenigingen met elkaar jaarlijks 20-30 miljoen euro besparen, blijkt uit berekeningen van Nuon. Dat zou een enorme investering in de amateursport kunnen betekenen. Maar die maatregelen kosten geld en vergen een investering, daarvoor is meestal geen geld beschikbaar. Om een aantal clubs te helpen, gaat vandaag de Nuon Club Competitie van start.

In de Nuon Club Competitie gaan sportclubs uit heel Nederland met elkaar de strijd aan om het bedrag ter hoogte van de energierekening van afgelopen jaar te winnen. Leden van verenigingen kunnen hun creatieve ideeën om energie te besparen insturen. Een jury maakt in november een eerste selectie op originaliteit. Het publiek bepaalt vervolgens de winnaar in december. Negen verenigingen met de meeste stemmen winnen een bedrag ter hoogte van hun energierekening van afgelopen jaar. De winnaars krijgen vervolgens een energieadviseur op bezoek en ontvangen prijzengeld, te investeren in maatregelen om de energierekening van de vereniging te verlagen. De clubs hoeven geen klant van Nuon te zijn om mee te doen aan de wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.