Ads Top

Introductie 'unieke windgenerator' Ridgeblade

Op vrijdag 10 oktober 2014 (dag van de duurzaamheid) introduceert Libra Energy een unieke en gepatenteerde windgenerator. Deze generator wordt aangebracht op de nok van een gebouw en vormt zo een onderdeel van het dak. Wind Energie is vanaf vandaag voor iedere gebouweigenaar betaalbaar en bereikbaar! 

De aftrap voor deze introductie wordt gegeven door Liesbeth van Tongeren, Tweede kamerlid voor GroenLinks. Liesbeth is namens GroenLinks woordvoerder klimaat en energie. Ze zet zich al jaren in voor innovaties die het opwekken van schone energie goedkoper en makkelijker maken.

Het ontwerp bestaat uit een generator die wordt aangebracht op de nok van een gebouw. De generator wordt hiermee in het gebouw geïntegreerd en vormt zo een onderdeel van het dak. Door deze integratie wordt optimaal gebruik gemaakt van het lift-principe wat ontstaat wanneer wind langs het dakvlak richting de nok omhoog stroomt. Het unieke design geeft een hogere jaaropbrengst (kWh’s) door de start van de productie bij een lage windsnelheid. Door deze combinatie van factoren zal de opbrengst twee maal hoger zijn dan bij een traditionele windmolen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.