Ads Top

Provincie Groningen steunt energieneutrale renovatie koopwoningen

Gedeputeerde Bote Wilpstra zette op maandag 29 september bij minister Stef Blok zijn handtekening onder de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. De provincie ondersteunt daarmee het streven om particuliere rijtjeswoningen uit de periode 1950-1980 te renoveren tot NulopdeMeter-koopwoningen (woningen zonder energieverbruik). 

Maandag 29 september was de officiële start van de overeenkomst. Bouwers, gemeenten, provincies en banken verbinden zich via hun handtekening onder deze Deal aan de opgave om op grote schaal NulopdeMeter-verbouwingen voor koopwoningen mogelijk te maken. De bedoeling is dat huiseigenaren de kosten van hun huidige energierekening om kunnen zetten in een lening voor een slimme verbouwing naar een zogenaamde NulopdeMeter-woning. Dit is een woning die per saldo op jaarbasis niet meer energie verbruikt dan opwekt, inclusief het huishoudelijk energieverbuik. Hierdoor krijgen zij een mooier, comfortabeler, energieneutraal huis dat ook nog eens meer waard is.

Om bedrijven en gemeenten te begeleiden bij de uitvoering Deal Stroomversnelling Koopwoningen stelt de provincie 30.000 euro beschikbaar. De gemeenten Groningen, Veendam, Pekela, de Marne hebben al interesse getoond voor de Deal Stroomversnelling Koopwoningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.