Ads Top

Nuon Solar Team wint Sasol Solar Challenge

Het Nuon Solar Team heeft zaterdag in Zuid-Afrika de Sasol Solar Challenge gewonnen. Na acht dagen racen door het Zuid-Afrikaanse landschap en de meeste kilometers op de teller, is de hoofdprijs binnen. De winst van deze race is voor het team het bewijs dat Nuna een voorbode van de auto van de toekomst is.

Het Nuon Solar Team is bijna 15 jaar geleden gestart met het bouwen van zonnewagens om daarmee mee te doen aan zonneraces, zoals de World Solar Challenge in Australië(WSC). Elke twee jaar werd een nieuwe zonnewagen gebouwd waar verbeterde en nieuwe technieken werden toegepast. In Australië heeft Nuna zich al verschillende keren bewezen door 5 keer te winnen . In Zuid-Afrika waren de omstandigheden toch weer heel anders .

‘’Het team heeft laten zien dat de zonnewagen ook deze omstandigheden aan kan. Nuna heeft onstuimig weer zoals regen en storm doorstaan en reed daarnaast probleemloos tussen het drukke verkeer op een vier-baans snelweg ‘zei teamleider Mark Hupkens. Bovendien bevonden zich in de route steile bergpassen waar Nuna zelfs het topje van wel 1700 meter heeft bereikt.

Een geweldige prestatie en een bewijs voor de Delftse studenten dat Nuna een voorbode is op de auto van de toekomst. De race was een uitstekende voorbereiding voor de bouw van de nieuwe zonnewagen Nuna8 waarvan de ontwikkeling al is gestart. En waarmee het Nuon Solar Team wéér een stap hoopt te zetten op het innovatie vlak.

Na het afleggen van 4225,3 kilometer, elke dag om 5 uur opstaan is het tijd om de overwinning te vieren!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.