Ads Top

Eerste grote test voor Solar Team Twente

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober gaat het nieuwe Solar Team Twente tijdens de iLumen European Solar Challenge in het Belgische Zolder het gevecht aan om de Europese titel. Het team doet dit met drie nieuwe coureurs. Deze race vormt voor Solar Team Twente de eerste, uitgelezen kans om te ondervinden wat het racen in een zonnewagen inhoudt. Het Twentse team is gestart met de voorbereidingen op de World Solar Challenge in Australië, die volgend jaar gehouden wordt.

Solar Team Twente doet mee met The RED Engine, de zonnewagen die in 2013 de derde plek behaalde op de World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat nu uit 19 studenten (voorheen 16) van de Universiteit Twente en Saxion die uitblinken in techniek, management en communicatie. Solar Team Twente heeft met Irene van den Hof voor het eerst een vrouwelijke teamleider.

De zonnerace zal op het racecircuit in Zolder, België plaatsvinden. Naast snelheid is ook de behendigheid van de coureurs van belang op het racecircuit. Het solarteam heeft uit het nieuwe team drie coureurs aangesteld die in The RED Engine gaan racen. Eén van de coureurs heeft al ervaring met racen en is bekend met het racecircuit in Zolder. Hiermee hoopt het team groot voordeel te hebben op de tegenstanders. Twee coureurs zijn reeds bekend gemaakt; Lars van der Aa en Coen Hartjes, studenten werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. De derde coureur wordt nog onthuld.

Afgelopen weken hebben de technische teamleden diverse testen gedaan met The RED Engine om de wagen aan te passen waar nodig. Daarnaast hebben de coureurs tijdens de testdagen de kans gekregen om vertrouwd te raken met rijden in de zonnewagen. In eerste instantie was het voor de coureurs voorzichtig aftasten en werden snelheden van 50 à 60 kilometer per uur gehaald. Na enige tijd rijden, tikten de coureurs snelheden van bijna 100 kilometer per uur aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.