Ads Top

Solar Freezer levert Jan Terlouw Innovatieprijs 2014 op

Solar Solutions Worldwide uit Lichtenvoorde wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2014 met de Solar Freezer. Een systeem dat ijs maakt om het huis te verwarmen! De publieksprijs van 1000 euro ging naar Ipsum Energy.

Winnaars Jan Terlouw Innovatieprijs 2014. De Solar Freezer werkt volgens het principe van een koelkast: er wordt warmte onttrokken aan de binnenkant, waardoor de achterkant warm wordt. De zogenoemde ‘warmtebuffer’, een grote zak water, kan met een speciale warmtepomp tot -15 graden afgekoeld worden. Daarbij komt genoeg warmte vrij om een huis of bedrijfspand te verwarmen. Het ijs in de warmtebuffer wordt weer ontdooid met behulp van zonnecollectoren. Het systeem maakt gebruik van het principe dat er bij de overgang van water naar ijs veel energie vrij komt.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is bedoeld om duurzame Energie- en Milieutechnologie innovaties (EMT) in Oost Nederland te stimuleren. Het moet hierbij gaan om innovaties die dit jaar de markt hebben betreden. De (verwachte) economische waarde van de innovatie staat centraal bij deze verkiezing. In 2015 wordt de prijs opnieuw uitgeschreven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.