Ads Top

Ambitie 2020: Emissievrij goederenvervoer in Rotterdamse binnenstad

Regionale transportbedrijven die voorop lopen op het gebied van schone logistiek, TNO en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen om te komen tot Zero Emission Stadslogistiek in 2020. Tijdens de Ecomobielbeurs in Rotterdam Ahoy is door wethouder Pex Langenberg, TNO-directeur Leefomgeving Leo Kusters en de directeuren van de nu reeds aangesloten transportbedrijven hiertoe een convenant ondertekend.

Met TNO als kennispartner en katalysator van de samenwerking zijn gemeente Rotterdam en een aantal regionale transportbedrijven om de tafel gaan zitten om een gedeelde ambitie neer te zetten. Inclusief contouren van een programma om die ambitie waar te maken. Dit resulteerde in de zogenaamde Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. De ambitie is om in de binnenstad van Rotterdam het goederenvervoer in 2020 emissievrij te laten zijn. Dit betekent dat in 2020 het goederenvervoer grotendeels elektrisch zal zijn en beter verspreid over de dag zal plaats vinden. De Rotterdamse binnenstad is dan een stuk schoner, stiller en veiliger.

De volgende partijen geven met de ondertekening van de Green Deal Zero Emission het startschot aan een gezamenlijk traject van gemeente en bedrijfsleven om tot een schoner, stiller en veiliger Rotterdam te komen: DeliXL, Van der Heijden Distributie, Getru Bedrijven, Klok Containers, Post Kogeko en Roadrunner Koeriers, alsmede TNO en Gemeente Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.