Ads Top

IKEA Haarlem bijt spits af met speciale shop voor zonne-energie

IKEA Haarlem is sinds vandaag de eerste Nederlandse winkel van het Zweedse woonwarenhuis met een speciale shop voor zonne-energie. Het aanbod bestaat uit complete systemen voor zonne-energie, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie. Daarmee stelt IKEA samen met het gespecialiseerde energiebedrijf Hanergy haar Nederlandse klanten in staat fors te besparen op de energierekening. Door zelf schone energie op te wekken, dragen mensen bovendien bij aan het realiseren van een duurzamer leven thuis.

Nederland is na Groot-Brittannië de tweede markt waar IKEA complete systemen voor zonne-energie aanbiedt. IKEA FAMILY leden profiteren van 15 procent voordeel op de totaalprijs. Gespecialiseerde medewerkers van Hanergy adviseren IKEA klanten niet alleen over het optimale systeem voor hun situatie, zij wijzen hen ook op de mogelijkheid btw terug te vragen en een zogenoemde groene lening aan te vragen.

De prijs voor het kleinste systeem is 3200 euro exclusief BTW en de prijs voor een gemiddeld systeem is 4400 euro exclusief BTW voor een volledige installatie. Met de offerte ontvangen zij ook een realistische prognose van de jaarlijkse besparing aan energiekosten en de terugverdientijd van het volledige systeem. Een gemiddelde opstelling van 2,5 kW kan bijvoorbeeld per jaar ongeveer 2.410 kWh genereren, wat een besparing van zo’n 500 euro (50 procent) op de kosten voor elektriciteit oplevert. Het rendement op de investering kan oplopen tot 11 procent per jaar.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.