Ads Top

Nieuw Bouwlab TNO voor onderzoek naar Materialen, Energie en Constructies

Het geheel nieuwe MEC-Bouwlab van TNO in Delft komt tegemoet aan de behoefte binnen de bouw- en infrasector naar levensduur-verlenging en innovatie op het gebied van materialen, energie en constructies. Bestaande bouw moet aanpasbaar zijn en daardoor langer meegaan. Nieuwe constructies moeten duurzaam en comfortabel voor de gebruikers zijn. En dat in een tijd van materiaalschaarste en lagere budgetten.

In het MEC-Bouwlab wordt toepassingsgericht experimenteel onderzoek gedaan voor opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw en in de infrastructuur voor de Nederlandse en de internationale markt. MEC staat voor Materialen, Energie en Constructies. Omdat alle expertises nu vernieuwd en dichter bij elkaar in een gebouw zijn gevestigd, is een efficiënte, creatieve en multidisciplinaire samenwerking nog beter mogelijk.

De verschillende onderzoeksterreinen van het MEC-Bouwlab schetsen de breedte waarin onderzoek wordt uitgevoerd. Daarbij gaat het om toepassingsgericht experimenteel onderzoek waarmee we bedrijven ondersteunen bij concept- en productontwikkeling. Maar ook om research & development om bijvoorbeeld prestaties in beeld te krijgen, en zo modellen te voeden en te valideren.
Wegenbouw. Een onderzoeksgebied is energieconversie en -opslag, waarbinnen we werken aan innovatieve oplossingen voor duurzame en energie-efficiënte installatietechnologie, zonder een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving uit het oog te verliezen

TNO geeft het MEC-Bouwlab, als experimentele faciliteit voor toepassingsgericht onderzoek, een positieve impuls aan innovatie in de bouw- en infrastructuursector. Daarnaast verbinden we kennis voor de bouw en infrasector in het netwerk van TNO, TU Delft, Deltares en De BouwCampus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.