Ads Top

Alle taxiritten vanaf Schiphol elektrisch

In één klap 167 volledig elektrischt taxi’s erbij: vanaf vandaag verzorgen de taxiorganisaties Bios en Schipholtaxi alle taxiritten vanaf luchthaven Schiphol. Niet alleen een succes voor de taxiwereld en Schiphol, maar zeker ook voor Amsterdam. De gemeente ondersteunde de introductie met haar subsidieregeling voor schone taxi’s en de aanleg van oplaadpunten op eigen terrein en in de openbare ruimte.

Naar schatting heeft meer dan 85% van de taxiritten die vanaf Schiphol vertrekken Amsterdam als eindbestemming. Zo rijden er elke dag meer dan 1.600 taxi’s de stad in vanaf het vliegveld. De luchthaven en taxiorganisaties leveren zo dus een grote bijdrage aan de verbetering van de Amsterdamse luchtkwaliteit en de zichtbaarheid van elektrisch vervoer, met name in de taxibranche.

De gemeente Amsterdam loopt in Nederland voorop met de ontwikkeling van elektrisch vervoer. In de afgelopen vijf jaar is Amsterdam gegroeid tot een living lab voor alle initiatieven op het gebied van elektrisch vervoer. Om de volgende stap in de ontwikkeling van elektrisch vervoer (mede) te kunnen bepalen voert Amsterdam Elektrisch nu het gesprek met haar partners en stakeholders.

Partijen uit het veld van oplaadinfra en vervoer zijn geïnterviewd om te achterhalen wat hun beelden voor de toekomst zijn. In een eerste gezamenlijke sessie in oktober is gesproken over de rol die de gemeente Amsterdam de komende jaren kan en zou moeten vervullen bij de verdere uitrol van elektrisch vervoer. De verkregen input wordt ook gebruikt voor de uitvoeringsagenda duurzaamheid van het college van B&W. Mocht u een verzoek hebben aan de gemeente Amsterdam of een idee over de opschaling van elektrisch vervoer, dan horen wij dat natuurlijk ook graag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.