Ads Top

EnergySense van start in Oosterparkwijk

Sinds kort is het mogelijk zom mee te doen aan EnergySense. Het prestigieuze project vanuit Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, waarbij huishoudens zonder veel moeite bijdragen aan energie-oplossingen voor de toekomst, start in De Oosterparkwijk in Groningen.

De overgang naar een duurzame samenleving vraagt om nieuwe kennis en de toepassing daarvan. EnergySense is een grootschalig onderzoek, gericht zich op het begrijpen van veranderingspatronen in houding, gedrag en energiegebruik. EnergySense wil 10.000 huishoudens betrekken in het onderzoek. Daarmee is EnergySense een exclusieve proeftuin (‘living lab’) waarin vele kansen liggen voor verder onderzoek, en ontwikkeling van innovatieve producten en diensten.

Onderzoekers focussen zich onder andere op vraagstukken gerelateerd aan betaalbare duurzame warmte voor particulieren. Een bron van onderzoekgegevens zijn energiegegevens uit slimme meters. In de meterkasten van huishoudens in De Oosterpark worden door netwerkbeheerder Enexis momenteel slimme meters geplaatst. Indien de slimme meter is geplaatst, is deelname aan EnergySense mogelijk.

Na De Oosterpark, zullen slimme meters worden geplaatst in andere wijken in Groningen. EnergySense zoekt nog deelnemers die een slimme meter hebben. Meedoen is uiteraard kosteloos, inschrijven gaat via www.energysense.nu. Door mee te werken aan dit onderzoek draagt elke deelnemer bij aan energie-oplossingen voor de toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.