Ads Top

Duurzaam ondernemen krijgt financiële impuls van NWO

Vijf consortia van onderzoekers, organisaties en bedrijven ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in totaal twee miljoen euro uit het programma ‘Duurzame Businessmodellen’. Twee van de consortia worden geleid door Utrechtse innovatiewetenschappers Marko Hekkert en Koen Frenken. Duurzaamheidsonderzoeker Ellen Moors is betrokken bij een derde consortium. Alle drie de onderzoekers zijn verbonden aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Met het programma ‘Duurzame Businessmodellen’ wil NWO nieuwe kennis en methoden ontwikkelen die de overgang naar duurzame businessmodellen in Nederland versnellen. In de consortia werken wetenschappers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen.

“Door de intensieve kennisuitwisseling tussen wetenschap en maatschappelijke organisaties kunnen we snel kennis opdoen”, vertelt Marko Hekkert, projectleider en hoogleraar Innovatiestudies aan de Universiteit Utrecht. “Om te bereiken dat duurzame businessmodellen het standaard businessmodel worden, hebben we nog een lange weg te gaan. Juist daarom is dit NWO-programma, waarin we nauw samenwerken met overheden en bedrijven die heel actief zijn op dit vlak, zo interessant.”

In totaal zijn drie Utrechtse geowetenschappers betrokken bij de projecten. Twee van de vijf consortia worden geleid door Utrechtse geowetenschappers, en bij een derde is de Universiteit Utrecht nauw betrokken. Prof. dr. Marko Hekkert staat aan het hoofd van 'Innovatiesystemen- en organisatie', en prof. dr. Koen Frenken leidt 'Het opschalen van autodelen in Nederland'. In het consortium 'Transitie naar duurzame bedrijfsmodellen' is prof. dr. Ellen Moors een van de meewerkende onderzoekers.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.