Ads Top

Gemeente Breda ondertekent overeenkomst windturbines Hazeldonk

De Gemeente Breda ondertekent een overeenkomst voor de ontwikkeling van windturbines op het bedrijventerrein Hazeldonk. Daarnaast kunnen ook bewoners meeprofiteren via een obligatieregeling. Als eerste gemeente in Nederland heeft Breda een totaalpakket op de markt gezet waarbij bedrijven via een aanbesteding konden inschrijven. Uit deze selectie is de combinatie Dunoair en Greentrust als winnaar naar voren gekomen.

 De Gemeente Breda heeft zelf alle voorbereidingen getroffen die nodig zijn om het windpark te kunnen realiseren. Naast bezit van de grond heeft de gemeente een omgevingsvergunning en subsidie gekregen, waardoor een aantrekkelijk pakket op de markt kon worden gezet. Ook de inwoners van de Gemeente Breda kunnen profiteren door de obligatieregeling die wordt uitgeschreven.

Een klimaatneutraal Breda in 2044. Dat is de doelstelling van de Klimaatnota ‘Steek positieve energie in het klimaat’. Om die ambitie te bereiken, voeren allerlei marktpartijen samen met de Gemeente Breda diverse projecten uit, gericht op energiebesparing en op de inzet van duurzame energie. Het realiseren van drie windturbines op Hazeldonk past binnen deze ambitie. De gemeente heeft er nadrukkelijk voor gekozen om haar bewoners mee te laten profiteren door middel van een obligatieregeling.


De gemeente is daarnaast in gesprek met de bedrijvenvereniging LCHM over een bijdrage voor de uitvoering van het wijkplan. Als betrokkene van het eerste uur bij het project kan de LCHM werken aan de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Hazeldonk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.