Ads Top

Een innovatief compleet dak van zonnepanelen in Landgraaf

Het in Limburg gevestigde Zonnepanelen Parkstad is naast de verkoop van zonnepanelen ook actief in het ontwikkelen van innovatieve zonne-energie paneel daksystemen. De afgelopen weken is in de Gemeente Landgraaf een volledig innovatief dak geplaatst volgens het Loci (naam zal nog bekend worden gemaakt) zonnepanelen daksysteem. Dit innovatieve daksysteem heeft als grote voordeel dat volledige daken snel en efficiënt kunnen worden gerenoveerd, gebouwd of vernieuwd tegen een marktconforme prijs, inclusief “de bonus van” de geïntegreerde Loci zonnepanelen.

Reeds meerdere jaren leefde bij Rene Borro (directeur Zonnepanelen Parkstad) de wens om de gehele keten te optimaliseren. Optimalisatie in de keten van ontwikkeling tot productie en plaatsing tot nazorg is een specialisme van Rene Borro. Voordat Rene actief was in de zonnepanelenmarkt was ketenoptimalisatie zijn fulltime beroep. Met dit doel voor ogen is het Loci systeem ontwikkeld door Zonnepanelen Parkstad, Unilin en SEAC. Deze partners zorgen in de keten voor een efficiënte productie en dankzij kostenbesparing en maximale elektriciteit opwekking voor een optimaal rendement van de klant. Het Loci dak is volgens Rene Borro niet alleen geschikt voor dakrenovaties en nieuwbouw, maar ook om indruk te maken op voorbijgangers (“zowel door de prestaties als door de esthetiek”).

Omdat de prestaties van het zonnepanelen dak volledig onderbouwd en gekwalificeerd moesten worden door een onafhankelijk instituut is gekozen voor het SEAC (Solar Energy Application Center). Het SEAC is gevestigd op de High Tech Campus te Eindhoven. De TU Eindhoven is gekozen omdat dit bekend staat als de “slimste regio van Nederland” en de “Brainport” ontwikkelingen. “De brug tussen Limburg en Brabant zou meer gebouwd kunnen worden bij de ontwikkeling van innovaties”, aldus Rene Borro. “Mede dankzij de uitstekende onderzoekuitslagen, diverse demo-opstellingen en de bewezen efficiency in de bouw is de keuze gemaakt om het eerste volledig werkzame dak te realiseren. Landgraaf in Parkstad Limburg was als thuisbasis van Zonnepanelen Parkstad een makkelijke keuze”, aldus Rene Borro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.