Ads Top

Dag van de Duurzaamheid in Eindhoven

Vrijdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. In heel Nederland vinden verschillende activiteiten en initiatieven plaats. Ook de gemeente Eindhoven vindt de Dag van de Duurzaamheid belangrijk en zoekt hierin de samenwerking met partners in de stad. Op deze dag kun je bij diverse locaties in Eindhoven meedoen met verschillende activiteiten en profiteren van aantrekkelijke acties. Tevens zijn er leuke prijzen winnen. Zo is er voor kinderen een speciale kleurwedstrijd. Kom, doe en beleef!

De Dag van de Duurzaamheid is een landelijk initiatief en vindt plaats op vrijdag 10 oktober. Door heel Nederland kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. De gemeente Eindhoven vindt het thema Duurzaamheid belangrijk en zoekt hierin de samenwerking met partners in de stad. In Eindhoven staan dus ook diverse accommodaties en ondernemers stil bij de Dag van de Duurzaamheid. Zo organiseert de Philips Fruittuin en het ir. Ottenbad een rondleiding, waarbij je een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Bij het Milieu Educatie Centrum bezoek je op deze dag gratis de tentoonstelling ‘Spelen met duurzaamheid’ en de Genneper Hoeve stelt haar biologische, gemengd agrarisch bedrijf geheel open voor het publiek. Kinderen kunnen op 10 oktober bij de boerderij ook gratis meedoen met speurtochten. Er is een speurtocht voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en één voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar.

Op zoek naar wat actievers? Fiets dan de Duurzame fietsroute in Eindhoven of de Energieroute door het Dommeldal. Energiecoöperatie Morgen Groene Energie heeft bij de Energieroute tevens een leuke prijsvraag. Op de Dag van de Duurzaamheid profiteer je ook van kortingsacties, bijvoorbeeld bij WAAR Eindhoven. De gemeente Eindhoven is trots op het brede aanbod aan activiteiten op deze duurzame dag. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten, fietsroutes en kortingsacties op www.eindhoven.nl/duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.