Ads Top

Enexis maakt planning landelijke aanbieding slimme meter 2015 bekend

Vanaf 2015 zijn alle netbeheerders verplicht om aan hun klanten met een kleinverbruikaansluiting een slimme meter aan te bieden. Dit proces gaat stap voor stap en is naar verwachting in 2020 afgerond. Enexis is de eerste netbeheerder die de planning bekend maakt. Op enexis.nl kunnen klanten van Enexis door middel van het invullen van hun 4-cijferige postcode zien of zij in 2015 in de planning staan. Deze planning wordt ieder kwartaal geactualiseerd zodat klanten altijd 1 jaar vooruit kunnen kijken.

Consumenten​ en zakelijke klanten met een kleinverbruikaansluiting​ kunnen via enexis.nl ​op basis van hun 4-cijferig postcode controleren of Enexis in 2015 in hun postcodegebied de slimme meter aanbiedt. Ook gemeenten en provincies​ kunnen kijken in welke postcodegebieden Enexis in 2015 de slimme meter aanbiedt. Hiermee kan de gemeente desgewenst haar burgers informeren.

Daarnaast heeft Enexis samen met Netbeheer Nederland en verschillende marktpartijen een convenant opgesteld over de samenwerking en informatie-uitwisseling rondom de planning. Voor marktpartijen​ Heeft Enexis een speciaal overzicht​ gemaakt dat aansluit op hun wensen.

Enexis biedt de slimme meter aan bij klanten met een elektriciteitsaansluiting met een capaciteit van maximaal 3x80 Ampère en/of een gasaansluiting van maximaal 40 m³/uur. Daarnaast plaatst Enexis de slimme meter ook bij bijvoorbeeld nieuwbouw, defecte meters en vernieuwing van het netwerk. Deze werkzaamheden staan niet in de planning, omdat deze reguliere meterplaatsingen niet in complete postcodegebieden plaatsvinden. De slimme meter is niet verplicht. Dat betekent dat klanten de plaatsing ervan kunnen weigeren. Meer leest de klant hierover op enexis.nl/slimmemeters​

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.