Ads Top

VUB-studenten bouwen volledig elektrische racewagen

Elektrische auto’s veroveren ook steeds meer de racecircuits. Twaalf studenten industrieel ingenieur van de Vrije Universiteit Brussel hebben hun eigen elektrische VUB Melexis e-car gebouwd. Uitzonderlijk is dat alle onderdelen door de studenten zelf zijn ontworpen en gemaakt in het gloednieuwe Fablab van de VUB. Met de wagen zullen ze deze zomer meedingen in de Europese Formula Student Competitions.

Built not bought. De slogan die de ingenieursstudenten die deel uitmaken van VUB Racing gebruiken voor dit unieke project waarbij ze de theorie omzetten in de praktijk zegt het dan ook helemaal. Want elk onderdeel van de wagen is door de studenten zelf gebouwd en in elkaar gestoken. Dit laat hen toe een wagen te bouwen die ze helemaal kunnen africhten zoals ze willen. En tegelijkertijd doen ze de nodige ervaring op voor de arbeidsmarkt. Centraal in het ontwikkelingsproces van de racebolide stond het Fablab van de Vrije Universiteit Brussel waar de onderdelen voor de wagen zelfstandig werden gemaakt met behulp van de 3D-printers, lasercutters een CNC-draaibank en freesmachines die er voorhanden zijn.

De studenten nemen met hun wagen deze zomer ook mee aan twee manches van de internationale Europese Formula Student Competitions, een wedstrijd waarin bijna 600 teams van over de hele wereld deelnemen. De bedoeling van elk team is een wagen te bouwen aan de hand van een uitgebreide reeks regels waar alle deelnemers zich dienen te houden. Op die manier worden ze aangemoedigd innovatief om te gaan met de beschikbare materialen om zo originele oplossingen te bedenken die de wagen ten goede komen. Het VUB Racing Team, dat sinds 2017 bestaat, zal dit jaar aan de start staan van het TT Circuit in Assen (Nederland) van 7 t/m 11 juli en het Circuit Parcmotor Castelloli  (Andorra).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.