Ads Top

1000 uitstootvrije taxi’s in de stad

Sinds dit jaar rijden er 1000 uitstootvrije taxi’s in Amsterdam. Dat is het dubbele ten opzichte van begin 2018. Per jaar betekent dit maar liefst zo’n 8.804.340 schone taxikilometers. En dat Amsterdammers die bij willen dragen aan een gezondere lucht vaker kunnen kiezen voor een uitstootvrije taxi. Om de 1000ste elektrische taxi te vieren verloten we samen met de taxiorganisaties 20 uitstootvrije ritjes.

De taxibranche is koploper op het gebied van elektrisch rijden in Amsterdam. Dit is mede te danken aan de afspraken tussen de gemeente en de taxiorganisaties. Daarnaast ondersteunen we de taxibranche met subsidie voor de aanschaf van elektrische taxi’s. Dit is een van de maatregelen die we inzetten om onze ambities op het gebied van schone lucht waar te maken. Taxichauffeurs Van Hus en Chatian zijn er blij mee, maar zien ook ruimte voor verbetering.

De gemeente weet dat snellaadpalen erg belangrijk zijn voor taxichauffeurs en werkt aan uitbreiding. Zo zijn er begin deze maand vier nieuwe snelladers geplaatst bij de Europaboulevard. Sommige chauffeurs kan het niet snel genoeg gaan. Zoals mijnheer Chatian van VOF Taxi Chatel. Sinds kort rijdt hij ook elektrisch. Hij waarschuwt dat massaal overstappen nu nog wat te vroeg is. “De techniek is er nog niet klaar voor en de stad ook niet. De actieradius van de huidige e-taxi’s is niet zo groot en er staan vaak rijen om op te laden.” Toch maakte ook hij de overstap: “Natuurlijk, elektrisch is goed.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.