Ads Top

Extra elektriciteitskabels tussen Ameland en het vasteland

Netbeheerder Liander gaat twee extra elektriciteitskabels aanleggen tussen Ameland en het vasteland. Dit is nodig wegens de verduurzaming van de energievoorziening van Ameland. Ook de NAM is betrokken bij ‘Duurzaam Ameland’.

Onder de vlag van Duurzaam Ameland werken bedrijven, bewoners en gemeenten aan projecten om het eiland vergaand te verduurzamen. Als partner werkt de NAM aan een aantal projecten mee. Een van de aandachtspunten van Duurzaam Ameland is duurzaam opgewekte elektriciteit. Zo hebben de Amelander Energiecoöperatie, de gemeente en Eneco een groot zonnepark gerealiseerd. Er komen mogelijk meer zonneparken, en steeds meer inwoners hebben zonnepanelen op hun dak. Ook de NAM wil voor de verduurzaming van de productieprocessen op en rond het eiland gebruik gaan maken van duurzame elektriciteit.

De capaciteit van de huidige kabels naar het vasteland is op termijn niet voldoende. Daarom wordt nu uitgezocht hoe het beste twee extra kabels kunnen worden aangelegd, rekening houdend met de bijzondere natuurwaarden van de Waddenzee. Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2020 en is de verbinding eind 2021 in gebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.