Ads Top

‘Noord-Nederland kan Europese waterstofhub worden’

MKB-Nederland en VNO-NCW steunen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven de Noord-Nederlandse aanvraag van een Europese subsidie voor de verdere ontwikkeling van een waterstof ‘valley’. ‘Noord-Nederland kan dé groene waterstofhub van Noordwest-Europa worden’, aldus de ondernemersorganisaties.

Het Europese programma Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH 2 JU) stelt in totaal 92 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe waterstofprojecten. Als de Noord-Nederlandse aanvraag wordt gehonoreerd, kan het project volgend jaar van start gaan. MKB-Nederland en VNO-NCW zien mogelijkheden om de huidige gasrotonde in het noorden om te bouwen tot een waterstofrotonde.

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan komen er meer middelen beschikbaar om de productie, distributie, opslag en toepassing van waterstof samen te brengen in het noorden. Met behulp van waterstof kan de industrie verder verduurzaamd worden. Momenteel wordt al gewerkt aan auto’s en openbaar vervoer op waterstof, de ontwikkeling van batterijen en verduurzaming van de chemie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.